31 Ekim 2011 Pazartesi

Anne Niçin Baktın Bana Öyle Klavuzu :)



Can annelerimizin,misafirlerin yanında bize sözlü olarak söyleyemediklerini anlatma biçimlerini çok güzel dile getirmişler.Özellikle madde 9 ve madde 10'a bayıldım :)

Alfabe Mim :)

Uzun İnce Kıvırcık'ın blogunda gördüğüm bu mimi ben  de yapmak istedim :)


A – Aynaya ne sıklıkla bakarsın? Sadece gerektiğinde :) mesela suratım kaşınıyorsa aynaya bakarım sivilce mi çıkacak diye :)


B – Boy? 1.82cm


C – Cam objeleri sakarlıktan sürekli kırar mısın? Daha dün kardeşimin bardağını kırdım.Bir kere de yemeğe misafir gelmeden 10 dk önce ana yemeğin içinde bulunduğu borcamı kırmıştım :)


Ç – Çocuğun var mı? Çocuğum yok


D – Hiç diş çektirdin mi? Damağım dar olduğu için 2 tane 20lik dişimi çektirmek zorunda kaldım.


E – En sevdiğin renk? Yeşile bayılıyorum :)


F - Favori makyaj ürünün? Far 


G – Gümüş mü altın mı? Beyaz altın güzel diğer türlü ise gümüşü tercih ederim.


H – Hiç hastanede yattın mı? Hiç yatmadım.Allah bizi ve sevdiklerimizi de yatırmasın inşallah.


I – Ihlamur sever misin? Çok severim.Kışın adaçayı,ıhlamur,kuş burnu,kekik,limon karıştırıp bitki çayı yaparım bol bol.


İ – İşin? Eski bankacı yeni iş arayan 


J – En sevdiğin oje markası? Pastel'i seviyorum ama bir tek Watson's larda satıldığı için renk seçeneği çok fazla olmuyor


K – Kediler/köpekler hakkında ne düşünüyorsun? Hayvanlara aşığım.Hepsini canı gönülden seviyorum.Kedileri de çoook severim ama köpekler başka.En büyük hayalim bir köpeğimin olması.


L – Lakapların neler? Smiley face,gülen kız,dev abla,çılgınsın men,güneş daha bir sürü var.


M – Çaldığın müzik aletleri? Çalabildiğim bir alet yok malesef.Gitar çalmayı çok isterdim.Hala istiyorum gerçi.Şöyle ilerletip elektro gitarla bir solo atsam süper olurdu.

N – Nerede oturuyorsun? Antalya

O – Güne başlarken olmazsa olmazınız? Bugün sabah kahvaltı yapacaktım evde domates olmadığını gördüm çok buruk kaldım.

Ö – En sevdiğin özlü söz/deyiş? "Hayat seni güldürmüyorsa espriyi anlayamadın demektir."

P – Pasta sever misin? Off offfffff bayılırım.Çikolatalı ve krokanlı pasta olacak hıımmm bir de tiramisu var.

R – Nefret ettiğiniz ritüel? Yeşillik yıkamaktan baya baya nefret ediyorum.

S – Sol elle mi yazarsın sağ elle mi? Sağ elle

Ş – Şanslı mısındır? Genel olarak sahip olduklarımla şanslı bir insanım ama çekiliş veya kazanmalı şeylerde hiç şanslı değilim.

T – Günde kaç kere saçını tararsın? Kıvırcık saçlıyım.Banyodan banyoya tararım saçlarımı.

 U – Sence uyum nedir? Başka insanlarla bir şekilde bir arada yaşayabilmek başlı başına bir uyumdur.

Ü – Kendine rol model aldığın bir ünlü var mı, kim? Tek olarak değil de.Hep dünyayı icatlarıyla veya düşünceleriyle değiştiren büyük insanlara hayranlık duymuşumdur.Ben böyle biri olamayacağımı düşünüp üzülürüm hep.

V – Oturduğun şehrin valisi olsaydın neler değiştirirdin? Ulaşımı eski haline çevirirdim.

Y – Yaş? Hep yaşım 19 :) desem de 23.

Z – Zalim insanlarla karşılaştığında ne yaparsın, onların nasıl hakkından gelirsin? Zalim bir insanla karşılaşmadım henüz.Karşılaşırsam benim de gücüm yetiyorsa ben de bir şekilde ders vermeye kalkardım.Yetmiyorsa uzak durup,sevdiklerimi korumaya çalışırdım.


Ben de bu mimi henüz yapmamış,yapmak isteyen herkese gönderiyorum :)

Flormar Oje - 410

  Bu ojeye bayıldım bayıldım.Çok güzel bir patlıcan moru.Ojenin kıvamı koyu ama sürümü kolay.2 kat sürünce opaklık sağlanıyor.Ojenin güneş ışığında ki görüntüsü ayrı bir güzel.Fotoğraflarda o ayrıntıları yakalayamıyoruz malesef.Mor oje sürmeyi sevenlere bu ojeyi mutlaka denemelerini öneririm.





30 Ekim 2011 Pazar

Bunları Biliyor muyuz? #1




Biliyorsunuz ki ağız çalkalama sularının kullanımı eskiye oranla epeyce arttı.Ağız çalkalama suları dişlerimizi çürüklere karşı korur ve bakteri-plak oluşumlarını önlemeye yardımcı olur.Ayrıca ağız kokusunu önlemeye yarayan etkin bir silahtır.

Çoğumuz bu çalkalama sularını dişlerimizi fırçaladıktan hemen sonra kullanıyoruz.Oysa diş hekimleri,ağız çalkalama suyunun diş fırçalandıktan en az yarım saat sonra kullanılmasını öneriyor.Bunun nedeni ağız çalkalama suyunun içindeki güçlü maddelerin,dişlerimizi korumada en önemli madde olan florürü de öldürüyor olması.

Diş macunu içindeki florür tabakası dişlerimizi saatlerce korur.Bu etkinin azalmaması için ağız çalkalama suyunu dişimizi fırçaladıktan en az 30dk sonra kullanmalıyız.

Maybelline Dream Touch Allık - En Açık Rengi

  Herkese iyi pazarlar :) Bugün Maybelline krem allıklarının en açık rengi ile karşınızdayız.En açık rengi diyorum çünkü bu ürünlerin üstünde herhangi bir isim veya numara yazmıyor.Ürün 7.5 gr.Kullanım ömrü diğer allıklara göre kısa,1 yıl.Allığın pigmentasyonu gayet iyi,küçük bir miktarı işinizi görüyor.Allığı ister fırçanızla,ister parmaklarınızla uygulayabilirsiniz.Allık kolay dağılıyor.Işıltılı,küçük küçük simlerle dolu bir allık,yanağınıza sürdüğünüzde de bu simler belli oluyor.Kozmetik marketlerinde 4 rengi var.Üzerlerine numara yazsalar iyiymiş,en açık renk diye tarif etmek biraz garip oluyor :)






Allığın fiyatı 19.90 tl.Maybelline'de sık sık 3 al 2 öde kampanyası oluyor.İsterseniz kampanya dönemlerini bekleyip bu ürünü edinebilirsiniz.

29 Ekim 2011 Cumartesi

Flormar Plus+ Quartz Oje - 011

 Ojenin rengi gerçekten çok çok güzel.Her ortamda kulanılabilecek  renkte bir oje.Tek kat sürdüğünüzde opaklık sağlanıyor.Fotoğraflarda 2 kat sürülmüş hali mevcut.Ojenin kıvamı ayrı bir güzel.Ne yoğun ne de cıvık,tam kararında.Açıkçası ben bu ojeye bayıldım :)





Cumhuriyetimizin 88.Yılı Kutlu Olsun


M.Kemal ATATÜRK'ün izinde , Cumhuriyet ilke ve inkilaplarıyla dolu nice yıllara!


1881-193

28 Ekim 2011 Cuma

Oriflame Very Me- Lilac Metal Kalem Far

  
  Lilac Metal kalem far tipini seveceğiniz bir ürün.Kısa,tombul,pembe kısacası çoğu sevimlilik unsurunu barındırıyor.Kalem kolay sürülüyor.Rengi tanımlarsak,parlak pembe rengin üstüne çok küçük metalik simler atmışlar diyebiliriz.Simler sert değil,herhangi bir batma yapmıyor.Kalem bulaşma,akma yapmıyor ama belli bir süre sonra gözünüzden uçup gidiyor.Uzun süre kalıcı bir kalem arıyorsanız(kuru göz kapaklarında kalıcı olabilir belki) bu kalem aradığınız kalem olmayabilir ama renginin güzelliği ve sürüş kolaylığıyla benim kalbimi fethetti :)




Ben bu kalem farı süper indirimden 4 tl gibi bir fiyata almıştım.Siz de isterseniz indirimi bekleyerek veya dilediğiniz bir zaman da bu ürünü elde edebilirsiniz.Ürün 1.8 gr.

27 Ekim 2011 Perşembe

Bir Çekiliş Daha - Sonlandı

Renda Style güzel bir parfüm hediye ediyor.Çekilişe katılmak isterseniz sizi buradan alalım.

Çekiliş - Sonlandı

Naszl çok güzel bir hediye çekilişi yapıyor.Katılmak isterseniz sizi buradan alalım.

Flormar Long Wearing Ruj - L10

  
  Flormar'ın en çılgın ruj renklerinden birisi L10,rengi koyu mor.Çok sık kullanılabilecek ve kat kat sürebileceğiniz bir ruj değil ancak stantta beni en çok çeken renk bu oldu :) Bu ruju en fazla 3-4 kez kullanmışımdır o da hafif hafif sürerek.Yine de en sevdiğim rujlarımdan birisidir L10.


 Flormar'ın Long Wearing serisi rujlarının genel özelliği kuru dudaklarda pek iyi durmadığı.O yüzden bu rujdan en iyi performansı almak için ruju kullanmadan önce dudak nemlendiricisi sürmek iyi olacaktır.Ürün vadettiği gibi uzun saatler boyunca dudakta kalıyor.



 Ürünün fiyatı 10-11 tl civarında.




Viva'cım bir sürü fotoğraf çektim gerçeğe en yakını bu oldu.Rujun rengi fuşya değil kesinlikle.Gerçek renk bunun daha da koyusu,karanlık mor diye tanımlayabiliriz :)

Pastel Oje - 06

  Pastel'in çok güzel bir yeşil ojesiyle karşınızdayız.Ben bu ojeyi gerçekten çok beğendim.Rengiyle içinizi ısıtacak,sonbaharda size yazı anımsatacak bir oje kendisi.Ojenin kıvamı koyu,2 kat sürülünce şişedeki rengini veriyor.Pastel ojenin zararlı içeriğe sahip olmaması ve hızlı kuruması da Pastel ojeleri almak için iyi bir neden.



26 Ekim 2011 Çarşamba

Oriflame Very Me Pretty Green Far

  Bir önceki yayınımda bahsettiğim kalemi,bir adet göz farıyla birlikte kampanyalı olarak aldığımı belirtmiştim.İşte o far bu far :) 1.9 gr lık bu far 1 tl den biraz daha büyük bir boyutta.Ambalajı çok şeker.Farın yarısı koyu yeşil diğer yarısı açık yeşil.Farın iki tarafı da ışıltılı.Pigmentasyonu iyi bir far değil.Özellikle açık yeşil kısım pek renk vermiyor.Bir yerde bu farların ıslak olarak da kullanılabileceğini okumuştum.Bunun üzerine ıslak olarak denedim ancak farın üstünde sertleşme,bir bozulma oldu.Islak olarak kullanılıp kullanılmadığını kesin olarak bilmemekle birlikte,ıslak uygulamada böyle bir problem yaşadım.




  Islak yazısını ortalayamamışım soldaki 2 yeşil ıslak kullanım,sağdaki 2 yeşil kuru kullanım sonucu oluşan renkler.Bu ürün de bahsettiğim kalem gibi sık indirime veya kampanyaya giren ürünlerden.Ben kalem ve bu farı birlikte katalog fiyatı 14.90 tl ye almıştım.

Oriflame Very Me Double Trouble Blue Lagoon Göz Kalemi

  
  Oriflame'in genç kızlara yönelik çıkardığı Very Me serisinin çift taraflı mavi kalemi ile karşınızdayız.Kalemin bir tarafı lacivert diğer tarafı saks mavisi rengi.Ürünün lacivert tarafı tamamen mat,diğer tarafı simli değil ancak parlak bir görünümde.Ben lacivert tarafını özellikle çok sevdim.

  Kalem yumuşak uçlu değil.Eğer kuru göz kapaklarına sahip değilseniz bu kalemi sürerken bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.Kalıcılığına gelecek olursak bence gayet kalıcı.Göz kapağınız yağlı değilse akma,bulaşma yapmıyor.




  
  Ürün 1.38 gr.Bu kalemlerde sık kampanya oluyor.Ya indirime giriyor ya da bu serinin farlarıyla birlikte özel bir kampanya yapılıyor.Ben farla birlikte yapılan özel kampanyadan almıştım.İkisi birlikte katalog fiyatı 14.90 tl idi.Siz de takip ederseniz indirimli ve/veya kampanyalı fiyatlarıyla bu ürünü alabilirsiniz.

25 Ekim 2011 Salı

Golden Rose Smoky Effect Deep Black Göz Kalemi

   Golden Rose'un simsiyah kalemiyle karşınızdayız.Kalemin üzerinde ekstra yumuşak ve uzun süre kalıcı yazıyor.Kalem gerçekten yağ gibi,sürerken akıp gidiyor.Ayrıca rengi çok iyi veriyor,kopkoyu siyah.Ben bu kalemi şimdiye kadar 3-4 kez kullandım her seferinde de göz kapağına bulaşma ve akma yaptı.Hatta bu kalemi ilk aldığımda bir mülakata bu kalemi sürerek gitmiştim.Gözlerimle oynamadığım halde mülakattan çıkınca bir baktım göz altlarıma bulaşmış,göz pınarlarıma dolmuş.Göz kapaklarım yağlı değildir,normaldir.Benim gözlerimde böyle bir etki yarattı malesef.

 Kalemin arkasında dumanlı göz makyajı yapabilmeniz için plastik bir sünger mevcut.Böylece ayrıca bir fırçaya ihtiyaç olmadan dumanlı göz makyajınızı yapabilirsiniz.




Ben 2 ay önce bu kalemi 4.95 tl ye almıştım.Şimdiki fiyatını bilmiyorum.

Flormar Pretty Compact Quartet Eye Shadow - 45 ve 46 Numara

  Far benim en sevdiğim makyaj malzemesidir.Özellikle ışıltılı koyu kahverengi farlara bayılıyorum.Hala aradığım farı bulabilmiş değilim ama bu süre zarfında çeşitli farlar deniyorum.Bu farlardan kahverengili seti bu yüzden almıştım.Diğer grili seti de iş yerinde ciddi makyaj yapmak zorunda olduğum zamanlarda kullanmak için almıştım (pek siyah türevli farları sevmiyorum da).14 grlık bu far paketinin içindeki renklerden ikisi mat diğer ikisi ışıltılı yapıda.İki pakette de mat koyu renklerin dışında diğerlerinin pigmentasyonu pek iyi değil.Yağlı göz kapaklarında çizgilenme yapıyor.Ancak çeşit çeşit farlarım olsun fiyatı da uygun olsun derseniz bu far sizi mutlu edecektir.

Grili setin numarası 46 , Kahverengi setin numarası 45






Ben bu farları alalı baya olduğu için şimdiki fiyatlarını bilmiyorum.Ancak ben kahverengili olanı indirimden 5 tl ye diğerini de indirimsiz 7 tl ye almıştım.

24 Ekim 2011 Pazartesi

Flormar Pretty Compact Allık - 111 Numara

  İşte elimdeki allıklardan bana en güzel durduğunu düşündüğüm allığa geldi sıra.14 gr lık kocaman bir allık.Kabında minik ışıltılı gibi görünse de sürünce mat bir görünüm veriyor.Kalıcılığı bence gayet iyi.Ben herhangi bir ten makyajı yapmıyorum ona rağmen eve gelinceye kadar yüzümde duruyor.





Allığın fiyatı kalitesine göre gayet makul.Ben daha önce indirimden 5 tl gibi bir fiyata almıştım.Sanırım şu anki fiyatı 8-9 tl civarındadır.


Vakit Dayanışma Vaktidir- Van'da ki Vatandaşlarımıza Yardım Eli Uzatalım

   Şu sıralar üst üste alınan kötü haberlere kahrolmamak elde değil.Bildiğiniz gibi Van'da 7.2 şiddetinde bir deprem oldu ve artçı depremler sıklıkla devam ediyor.Van'da ki binaların çoğu yıkılmış ve hasar görmüş durumda,insanlar sokaklarda,hava durumunda o bölgede kar beklendiği söyleniyor.

Eğer siz de oradaki vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak isterseniz aşağıdaki yollardan birini veya birkaçını seçebilirsiniz;


AKUT: 2930'a AKUT yazan bir SMS mesaj ile AKUT'a 5TL katkıda bulunabilirsiniz.(Tüm operatörlerden atabilirsiniz)


KIZILAY: 2868'e boş mesajla KIZILAY'a 5TL katkıda bulunabilirsiniz.(Tüm operatörlerden atılabilir)

Bebek maması, bebek bezi, battaniye, ısıtıcı, kuru gıda, su vb. yardımlarınız için ;


Kızılay Yardım Hattı: 0 312 245 45 00, 0 312 430 18

Şişli Belediyesi: Mavi Masa, 212 288 75 76, bu gece ve yarın yardım topluyor, Astoria karşısında Maya binasinin bitişiginde

Best Van Turizm: İbrahim Bey 530 400 01 54, 24 Ekim 2011 Sabah 11.00'e kadar yardımlarınızı teslim edebilirsinizVan Gölü Turizm 444 65 65

Erciş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı: 432 351 59 06

İstanbul İHD: 0554 652 27 02 ve 0539 582 71 41, 24 Ekim Pazartesi yardım toplamaya başlıyorlar

Alem FM: Nihat Sırdar, 24 Ekim Pazartesi sabahından itibaren yardım toplamaya başlıyor. Avrupa yakası'nda Merter Migros otoparkında, Anadolu Yakası'nda Optimum AVM önünde.

Marmara Afet Yönetimi: 216 517 08 01-02-03, Kartal'daki merkezlerine yardım götürebilirsiniz veya gelip evden alıyorlar.

MNG Kargo: 444 06 06 Deprem bölgesine gönderilecek yardımlardan ücret almıyor

İstanbul Valiliği: Evim Evindir Van kampanyası ile evlerini açanlarla, depremzedeleri buluşturuyor. 212 455 56 75 - 84 veya afet@istanbuladm.gov.tr mail adresinden ulaşılabiliyor.

23 Ekim 2011 Pazar

Bitirme Tezi #1


1-Oriflame Dancing Lady Vücut Kremi : Ben Oriflame temsilcisiyim ama satış yapmıyorum sadece kendim ve tanıdıklarım için sipariş veriyorum.Bu yüzden elimde bir hayli Oriflame ürünü var.Bu vücut kremi de onlardan bir tanesi.4 numaralı parfümün vücut kremi versiyonu.Kokusu gayet güzel. İçinde 3 te 1 i duruyor bunu da yakın zamanda bitirmek istiyorum ki yine Oriflame'in Milk&Honey serisinin vücut kremini açabileyim.


2-Oriflame Optimals Balance Mattifying Fluid SPF8 : Bu krem fırsat ürünlerinden aldığım bir kremdi.Yağlı ve karma ciltler için matlaştırıcı bir krem.Bu kremi de uzun süre kullandım.Yüzü biraz beyaz yapıyor ama vadettiği gibi cildi matlaştırıyor yağlanmayı önlüyor.Seri halinde TBS'nin E vitaminli kremlerini kullanmaya başladığımdan bunu bırakmıştım.Ürün 75 ml içinde 20 ml civarında kalmıştır.Bunu da yakın zamanda bitirmek istiyorum inşallah.Güzel bir ürün kokusu da hoş,kaldırılmazsa ilerde alabilirim.


3-Oriflame Pure Nature Yabanmersini ve Lavanta Özlü Toniği : Bu toniğin hedefi ciltteki kızarıkları engellemek ama inanılmaz ağır bir kokusu var o yüzden bunu kullanamadım pek.Bu toniği yıkama jeliyle birlikte almıştım.Jeli de duş jeli olarak kullanıyorum.Artk toniği de elimde swatchladığım ürünleri silmek için kullanmayı düşünüyorum.Ürün 150 ml , 110 mlsi duruyor :(


4-Dancing Lady Edt : Oriflame'in süperstarı imiş bu parfüm.Kokusunu testerdan deneyip bayıldığım ancak ürün geldiğinde beni hayal kırıklığına uğratan bir ürün kendisi.Ylang Ylang,Armut ve Orkide notaları varmış ancak bu parfüm bildiğiniz armut kokuyor :) en azından benim tenimle uyuşmadı.Bunu da zırt pırt sıkıp bitirmeye çalışıyorum.Anlamadığım şey bu parfümün vücut kremi aynı testerdaki gibi kokuyor :)


5-Maybelline Dream Touch Blush : Aslında bu ürünü alalı 1 ay kadar oldu ancak kullanım ömrü 1 yıl olduğu için bu allığa ağırlık vermeye çalışacağım.Ürünün hangi renk olduğu veya numarası yazmıyor en açık rengi diyebilirim.Işıltılı bir allık içinde minik minik simler var.Dağıtılması kolay 7.5gr lık bir allık.Bitince bir daha almam diye sanıyorum.


6-Oriflame Pure Nature Üzüm Özlü Antioksidan Gece Kremi : Bu serinin ürünleri cildime çok iyi geldi.Şu anda bu serinin temizleme jelini kullanıyorum ve gayet memnunum.Yaz başlamadan önce bu serinin gündüz ve gece kremini kullanıyordum.Antalya'da yaşıyorum malum yaz sıcakları meşurdur Antalya'nın :) yazın krem sürmek falan mümkün değil sürekli su içindesiniz.Yaz bitmeye yakın bu kremleri kullanayım derken kokuları bir tuhaf olmuş belli ki yaz sıcağına dayanamamışlar.Ben de bu kremleri vücut kremi olarak kullanayım dedim.Gündüz kremi bitti gece kreminin 3/4 ü duruyor.Bakalım bunu da sürüp sürüp bitirmeyi düşünüyorum.


7-Avon Ruj-Berry Luscious : Bu ruju geçen yıl eylül ayında bir Avon temsilcisinden almıştım.Güzel bir ruj günlük kullanıma uygun.Rengi kırmızıya dönük koyu pembe.Altında parlatıcısı da var.Aslında baya kullandım bu ruju ama işte yeni rujlar alınınca kullanım sıklığı azaldı.Bunu da sık sık sürüp bitirmeyi düşünüyorum.


8-Oriflame Urban Shield Gloss - Pink Lustre: Glossları hiç sevmem,hiç kullanamam bu glossu da neden aldığım hakkında hiçbir fikrim yok.Rengi pembe gibi gözükse de dudağa sürdüğünüzde sanki renksiz parlatıcı sürmüşsünüz gibi bir görüntü veriyor.İçinde küçük ışıltılar var.Yapış yapış değil ama hiç yapış yapış değil de değil :) bunu kullanabilirsem kullanıcam yoksa çöpe atıcam malesef.

Mim :)

dofa'nın blogunda gördüğüm bu mimi ben de cevaplamak istedim :)


1-Yüzünü günde kaç kez yıkarsın ?
Sabah suyla,akşam jelle yıkarım.


2-Cilt tipin nedir ?
Fazlasıyla karma :) t bölgem yağlı,yanaklarım kuru,çene kısmım normal


3-Şu an kullandığın yüz yıkama ürünün nedir ?
Oriflame üzüm özlü antioksidan yüz yıkama jeli


4-Peeling yapar mısın ?
Günlük peelinge uygun jellerle sıklıkla yaparım


5-Peeling ürünün ne marka ?
Oriflame Tropical Fruits Exfoliating Jel.Günlük peelinge uygun bir ürün.Şimdiye kadar en memnun olduğum yüz temizleme ürünüdür kendisi.


6- Nemlendiricin nedir ?
The Body Shop'un E vitaminli serisinin gündüz ve gece kremini kullanıyorum şimdi.Bitince La Roche Posay'e geçmeyi düşünüyorum.


7-Çillerin var mı ?
Yok ama bence çok sevimli :)


8-Göz kremi kullanıyor musun ?
TBS'nin E vitaminli göz kremini kullanıyorum.Bitince LRP'ye geçmeyi düşünüyorum :)


9-Cildin akneye meyilli midir ?
Pek değildir ama çıkarsa da çok garip yerlerde çıkar.Dudağımın ortasında sivilce çıkmıştı bir keresinde :)


10-Güneş koruyucu kullanıyor musun ?
Özellikle yazın SPFli kremler kullanmaya çalışıyorum ama ayrı bir ürün olarak kullanmıyorum.


11-Fondötenin nedir ?
Kullanmıyorum,hiç kullanmadım.Kullanacak olsam TBS'nin Everyday Minerals serisini kullanırdım.


12-Kapatıcı kullanıyor musun ?
Kullanmıyorum.


13-Makyaj alt tonunu biliyor musun ?
Bilmiyorum ama tahminimce sarı alt tonluyum.


14-Takma kirpikler hakkında ne düşünüyorsun ?
Günlük hayatta kullanmam ama düğünümde kesin kullanırım diye düşünüyorum.


15-Rimelimizi 3 ayda bir atıp değiştirmemiz gerekiyor,bu konuda ne düşünüyorsun ?
Renkli rimeller dışında ben 6 ay sonra atıyorum rimellerimi.


16-Hangi mascarayı kullanıyorsun ?
Oriflame'in çift taraklı rimelini kullanıyorum şu sıralar.


17-Sephora mı MAC mi ?
MAC .


18-Makyaj yaparken en çok hangi alet edavattan yararlanırsın ?
Fırçalar ve parmaklarım


19-Far bazı kullanıyor musun ?
Kullanmıyorum ama düşünüyorum.


20-Ya yüz için ?
Kullanmıyorum.


21-En sevdiğin far marka ve numarası,ama tek bir tane ?
Hep kullanılacak bir far olmasa da şimdiye kadar ki en sevdiğim far Flormarın tekli farlarından 21 numara.


22-Kalem/likit/jel eyeliner hangisini tercih edersin ?
Keçeli Kalem gibi olan eyelinerdan  kullanıyorum ama onların yeteri kadar siyah olduğunu düşünmüyorum.Elimdekiler bitince Flormar'ın diplinerını almayı düşünüyorum.


23-Makyaj yaparken kaç kere gözünü çıkarma tehlikesi atlattın ?
Bir kere tam rimel sürerken gözümü kapatmıştım hatırladığım birtek o var :)


24-Pigment farlar hakkında ne düşünüyorsun ?
Benim için çok gerekli değil.


25-Mineral makyaj malzemeleri kullanıyor musun ?
Yok malesef hiç mineral makyaj malzemem yok.


26-Favori rujun nedir ?
Alix Avien - 388 numara.


27-Peki gloss ?
Hiç sevmiyorum 2adet glossum var onları da hangi akla hizmet aldım bilemiyorum :)


28-En sevdiğin allık hangisi peki ?
Ben mat allık sevenlerdenmişim bunu anladım.Şu an için Flormar'ın compact allıklarından 111 numara favorim :)


29-Ebay'den makyaj alışverişi yapıyor musun ?
Hiç yapmadım tam yapmaya karar vermiştim kozmetik alışveriş yasağı geldi malesef.


30-Market kozmetikleri (drugstore products) hakkında ne düşünüyorsun?
Sırf marka diye pahalı satılan bazı ürünlerden çok farklı olmadıklarını düşünüyorum.(Tüm markalar için değil tabii)


31-Hiç profesyonel makyaj eğitimi almayı düşündün mü ?
Yok hiç düşünmedim.Sadece şöyle bir uzman gelsin bana yakışacak makyaj stillerini öğretsin ben de onları yapayım bana yeter :)


32-Makyaj yaparken sakarlık yapar mısın ?
Dökme kırma olarak değil de ruj sürerken taşanları silerken dudağımdaki ruju hep bozuyorum :)


33-En nefret ettiğin makyaj hatası nedir ?
Kesinlikle bembeyaz göz altları sonra da sıvanmış allıklar hiç bana göre değil.


34-Canlı renkli makyaj ürünlerini mi yoksa doğal tonları mı tercih edersin ?
İkisini de seviyorum ama ben :)


35-Makyajını hep beğendiğin bir ünlü söyler misin ?
Bar Rafaeli. Çooook güzel maşallah :)


36-Eğer ömrünün sonuna kadar tek bir makyaj malzemesi seçmen gerekse ?
Ruj olurdu herhalde


37-Hiç makyajsız dışarı çıkar mısın ?
Genelde makyajsız çıkarım.Geçen seneye kadar hiç makyaj yapmıyordum.


38-Makyajsız nasıl gözüktüğünü düşünüyorsun ?
Her halimle süperim bebişim :)


39-Sence en iyi makyaj koleksiyonuna sahip marka ?
Çok fazla takip etmiyorum çok da anlamıyorum ama The Balm ve Urban Decay bana güzel geliyor.


40-Makyaj hakkında genel olarak ne düşünüyorsun ?
Bence insan kendini değiştirmek için yapmamalı makyajı,güzelliğini ön plana çıkaracak makyajı yapmalı.Mesela her şeyim güzelse sadece solgun görünüyorsam allık sürmek yeterli gelir.İhtiyacı olmadığı halde fondoten süren çok kişi var örneğin.Kişinin sağlığı ve güzelliği için ürünler yerinde kullanılmalı bence :)


ben de bu soruların cevaplarını Luzumsuz İşler Uzmanı'ndan istiyorum :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...